Embargament de crèdits comercials
Com ha d'actuar una empresa si ha de pagar a un proveïdor, però Hisenda li notifica que aquest crèdit està embargat?

Si la vostra empresa es troba en una situació com la indicada, només haureu de liquidar a Hisenda els deutes pendents de pagament que s'hagin generat abans de la notificació de la diligència d'embargament, però no els posteriors. Això, excepte en el cas d'operacions amb pagaments successius –com, per exemple, un lloguer–, en què Hisenda pot exigir-li que embargui tots els pagaments a satisfer en el futur fins que es cancel·li la totalitat del deute.
Si en el moment de rebre la notificació el deute ja està vençut, haureu d'ingressar-lo immediatament a la Hisenda Pública. Si el venciment encara no s'ha produït, podeu esperar fins que arribi la data en què ho faci.
És important que sapigueu què ha de pagar Hisenda i què no. Els dubtes solen sorgir quan el crèdit s'ha assignat prèviament a una entitat bancària –per exemple, mitjançant una operació de factoring o el descompte d'un pagaré–, quan el pagament està subjecte a retenció –perquè es tracta d'un servei professional– o quan la factura deguda porta IVA (en la majoria dels casos).
CONTINGUT RELACIONAT
-
Passius ficticis
Algunes empreses amaguen ingressos declarant deutes inexistents. Però aquesta pràctica els pot sortir cara…
-
Notificacions electròniques: dies de cortesia
Les empreses poden seleccionar fins a 30 dies naturals a l'any en els quals no rebran notificacions de la Tresoreria.
-
Facturació electrònica: novetats
Vegeu les noves obligacions previstes en matèria de facturació electrònica.
contingut exclusiu